Fokbeleid

Bij ons aangesloten fokkers hebben het beste voor met de Jack Russell Terriër. Zij zullen uitsluitend fokken met ouderdieren die getest zijn op de erfelijke afwijkingen die in het verenigings fokreglement genoemd staan voor de Jack Russell Terriër en zijn dan ook goed bevonden voor de fok. 

Wanneer u tijdens uw zoektocht naar een verantwoord gefokte pup de lijst met de bij ons aangesloten fokkers wilt raadplegen, kunt u hier kijken onder fokkers. De aangesloten fokkers zijn gerangschikt op provincie.

Er worden regelmatig nestjes verwacht of geboren dus u kunt ook via de pupinfo zoeken naar een voor u geschikte pup.

De op internet en in advertenties aangeboden pups zijn lang niet altijd gefokt met inachtneming van de minimale eisen die onze vereniging aan een verantwoorde fokkerij stelt met betrekking tot gedrag, gezondheid en uiterlijk.

Vraag de fokker om de gezondheidscertificaten van de ouderdieren, een serieuze fokker zal deze graag aan u laten zien. Een serieuze fokker zal deze ook mee geven bij de andere papieren die u ontvangt als u een pup aanschaft, zodat u deze thuis nog eens op u gemak kunt nalezen.

 

Database Raad van Beheer met gezondheidsuitslagen, klik hier